Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De Nederlandse Edward de Bono Foundation

De Nederlandse Edward de Bono Foundation koestert, verspreidt en ontwikkelt het gedachtegoed van Edward de Bono in het Nederlandse onderwijs. Het patroondoorbrekend denken van deze medicus-filosoof op het gebied van toegepast creatief denken is onze inspiratiebron.  

Edward de Bono is vooral bekend van de zes denkhoeden. Achter deze op het oog zo simpele methode ligt een heel diepgaande en invloedrijke theorie over het ontwikkelen van denkvaardigheid.

Graag brengen wij, als cultuurdragers van zijn erfgoed, u op een speelse, creatieve manier in aanraking met zijn baanbrekende ideeën over beter onderwijs en een betere wereld. Daarbij maken we ook gebruik van de theorieën van grote wetenschappers als Leonardo da Vinci, Carol Dweck, Howard Gardner en Daniël Pink.

De Edward de Bono Foundation heeft in samenwerking met Stichting KinderTrots een zeer innovatief en waardevol aanbod ontwikkeld voor het basisonderwijs en het vervolg onderwijs.

Wilt u meer lezen over de onderbouwing van ons aanbod leest u dan de publicatie; "Ontdekkingstocht naar de wereld van creativiteit en innovatie" van Coen Free ...lees meer.

    

Visit from CEO Thomas Farrell

Wat is Creatief Denken...